Üniversite

Geçtigimiz günlerde lise mezunları puanlarının yettigi kadarıyla, ösym tarafından yaptıkları tercihlere göre universitelere yerleştirildi.
Bir çok kişi de benim gibi açıkta kaldı.Yanlış tercihler ve puanların yetmemesi başlıca etkendi.Olsun, bir sene daha çalışır ve başarırız. Olmadı 2. tercihlerde şansımızı deneriz.

ilk üniversiteler 12. yyda sekillenmeye baslamış.Ronesansin gelişi ile üniversite hem soylu gençlerin hem de dönemin dahilerinin gittigi bir yer olmuş. pozitif bilimler, tip, edebiyat ve dinbilim dersleri en populer olanlarmış. dikte sistemiyle ogretim yapilirmış, kaynak bulmak da cok zormuş.genelde okulu bitiren ogrenciler ya hoca olur ya da devletin hizmetine girip yuksek makamlara kadar cikarlarmıs.


Şimdilerde ise, daha çok ogrenciyi adam yapan. lisenin kollektif yasamından sonra,insana kendi sorumlulugunu almasını ogreten, birey oldugunu hatıralatan, sadece hayatta bi surec olarak gorulmemesi gereken, insanın ileriki yasamında hayattaki durusunu
belirleyen, kişiye ,ders dısında da, cok sey kazandıran egitim kurumu. (Turkiye'de)


- gittiğiniz yerde, sahile oturmuş takılan, gitar çalıp şarkı söyleyen kızlı erkekli gruplar karşılamıycak sizi, öyle bir üniversite hayatı yok.. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails
 
© 2009 emirko kisisel blog | Powered by Blogger | Built on the Blogger Template Framework | Design: Choen